50 dkg liszt,
20 dkg margarin,
6 dkg porcukor,
4 tojás sárgája,
1 csomag vaníliás cukor,
1 púpos kávéskanál szódabikarbóna,
3 evőkanál kakaópor,
0,5 dl étolaj,
1 dl tejszín.
Mindezt összegyúrni, utána 2 felé venni a tésztát. A 36 x 35 cm-es
tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, és a tészta egyik felét kisodorva
rátesszük,megkenjük lekvárral, erre rakjuk a tölteléket.
Töltelék: 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 dl rum, 20 dkg kókusz. Ezt jól
kikeverni. A 6 tojás fehérjét kemény habbá verni, és belekeverni óvatosan. Erre
kell a tészta másik felét kisodorva rátenni.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütni.
Máz: 15 dkg étcsokoládét felolvasztani, hozzákeverni
3 evőkanál étolajat, és langyosan ráönteni a tésztára. Hamar megdermed.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirqaiBcZngaGJVZh2eUbfUatl3s3-9fXVrzcNc5wLHUOT5M6O9iv8wp67RPwHyBauf4vBmN41vYgjnutddLI8qAQ2Y74KH9errC3KnOG_60iN5aCrngrkmAJNbyTQT9rNGA1nvexNjBruB/s1600/kokusz+kocka2.jpg)
Megjegyzés: Csoki máz helyett sárga máz: 2 tojás sárgáját 15 dkg porcukorral jó alaposan kikeverni (folyósra!), és a forró tésztára kenni közvetlenül a sütés után, majd megszórni kókusz reszelékkel:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu