Tésztához:
1 tojás,
1,5 dl étolaj,
2 csomag vaníliás cukor,
35 dkg finomliszt,
2 púpos evőkanál kakaópor,
5 dl kefir,
1 teáskanál szódabikarbóna.
Tetejére:
50 dkg túró,
5 dkg cukor,
pici reszelt citromhéj,
10 dkg mazsola,
3 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
10 dkg vaj.
A tésztához valókat összekeverjük és egy alaposan kizsírozott
(margarinozott) és lisztezett tepsibe öntjük. A túrót a tojásokkal, vaníliával
és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A
túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig 200 fokon sütni. Én 30 x 35
cm-es tepsiben sütöm!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu