4 tojás sárgája
1 dl kávé
8 dkg darált dió
1 csomag sütőpor ( 15 g)
15 dkg finomliszt
1 púpos evőkanál kakaópor ( holland)
A hozzávalókból miután jól kikevertem előmelegített sütőben 200
fokon 30 X 22 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsiben piskótát sütök 15
perc alatt.
Krém:
3 evőkanál étkezési keményítőpor
1 evőkanál kakaópor
10 dkg étcsokoládé
5 dl tejszín
1 doboz "Markomilk" cukrozott
sűrített tej ( 397 g/doboz )
fél vanília aroma ( vagy 1 csomag vaníliás
cukor)
5 dkg vaj
Elkészítése:
A piskótalapról leveszem a sütőpapírt, kicsit hagyom kihűlni, és
visszahelyezem a tepsibe.
Elkészítem közben a krémet:
Az étkezési keményítőport, a kakaóport
összekeverem csomómentesre 1 dl tejszínnel, hozzáadom a darabokra tört
csokoládét, beleöntöm a sűrített tejet. Folyamatosan kevergetem a
gáz fölött. Beleöntöm a maradék tejszínt. Forrásig keverem, majd
kislángra veszem, és kb. 5 percig kevergetve sűrűre főzöm. Közben a sűrített
tej karamellizálódik. Ezután ráöntöm a tepsiben lévő piskótára. Gyorsan
kell dolgozni, mert hamar összeáll. Tetejét díszíthetjük mandulaforgáccsal.
Ezután hideg helyre tesszük. Körülbelül 3-4 óra múlva már szeletelhető.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu