Diós habcsók
1 nagy sütőtepsinyi habcsókhoz (kb. 35 db)
2 nagy tojás fehérje
pár csepp ecet
6 ek cukor
10 dkg dió durvára vágva (lehet más csonthéjas
is)A tojásfehérjét elkezdjük
felverni, ha már habosodik, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd az ecetet. Ha
fényes, és nem csöppen le a habverőről, jó, ekkor óvatosan hozzákeverem a diót.Sütőpapírral kibélelt tepsire
diónyi (fél ek) halmokat készítünk és előmelegített sütőben 100 °C-on 2 óráig
résnyire nyitott ajtóval szárítjuk, majd a sütőben hagyjuk kihűlni! Nagyon
szeretem készíteni, olyan helyesek ezek a kis fehér, fényes sipkák... nem is
beszélve arról, milyen finomak.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu