luni, 17 decembrie 2012

Diós habcsók



1 nagy sütőtepsinyi habcsókhoz (kb. 35 db)

2 nagy tojás fehérje
pár csepp ecet
6 ek cukor
10 dkg dió durvára vágva (lehet más csonthéjas is)
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, ha már habosodik, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd az ecetet. Ha fényes, és nem csöppen le a habverőről, jó, ekkor óvatosan hozzákeverem a diót.Sütőpapírral kibélelt tepsire diónyi (fél ek) halmokat készítünk és előmelegített sütőben 100 °C-on 2 óráig résnyire nyitott ajtóval szárítjuk, majd a sütőben hagyjuk kihűlni! Nagyon szeretem készíteni, olyan helyesek ezek a kis fehér, fényes sipkák... nem is beszélve arról, milyen finomak.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu