Hozzávalók: 1 csomag 6 lapos ostya.
Krémhez: 30 dkg kristálycukor, 3 dkg kakaópor, 2 dkg rétesliszt, 2 dl
tej, 25 dkg margarin, 16 dkg darált dió, 1 evőkanál szeletelt mandulabél.
Elkészítés: Egy lábosban a kristálycukrot, kakaóport és a
lisztet összekevrjük, majd beleöntjük a tejet, és állandó keverés mellett 10
percig főzzük. Ezután beletesszük a margarint, a darált diót, és a
szeletelt mandulát. Még így együtt 6 percig főzzük kevergetés mellett.
Majd a tűzről levéve megkenjük gyorsan a lapokat, mert hamar
sűrűsödik. A tetejére is jut a krémből. Elsimítjuk, és megszórjuk még egy kevés
szeletelt mandulabéllel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu