marți, 18 decembrie 2012

PRAJITURA CABANA


NGREDIENTE

·         Foi:
·         - 250 g zahar
·         - 80 g unt
·         - 600 g faina
·         - 3 linguri miere
·         - 4 linguri lapte
·         - 2 oua intregi
·         - 1 lingurita bicarbonat de sodiu
·         Crema:
·         -2 budinci de vanilie
·         -750 ml lapte
·         -8 linguri zahar (sau dupa gust)
·         -2 plicuri zahar vanilat
·         -250 ml frisca lichida (am folosit Meggle)
·         Glazura:
·         -200 g ciocolata amaruie
·         -frisca lichida
MOD DE PREPARARE
Se amesteca oul cu zaharul, untul, mierea , laptele si bicarbonatul si se pune pe aburi. Se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se ia vasul de pe aburi si treptat se adauga faina, se amesteca, apoi se scoate aluatul pe planseta. Se lucreaza pe planseta presarata cu faina pentru ca aluatul e destul de lipicios. Se imparte aluatul in doua parti egale. In jumatate se pun 2 linguri cacao. Din jumatatea alba se intind doua foi si se coc pe dosul unei tavi unse cu unt si tapetata cu faina. Inainte de coacere am trasat cu ajutorul unui liniar :D doua linii astfel incat sa rezulte doua fasii egale pentru peretii cabanutei si foaia din mijloc am lasat-o putin mai lata. (7.5 cm pentru fasiile laterale si 8.5 cm pentru fasia din mijloc)
Aluatul cu cacao se imparte in 12 bile egale, din care se modeleaza 12 bare care la fel se coc pe dosul tavii.  
Crema: Se amesteca praful de budinca cu zaharul, vanilia, laptele si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu frisca batuta. (Eu am uitat sa mixez budinca inainte de a o amesteca cu frisca, motiv pentru care in prajitura se vad niste picatele de budinca. :) )    (se poate face o crema de vanilie daca aveti timp si chef si nu vreti sa folositi praf de budinca, eu am fost mai comoda :) )  
Mai intai se glazureaza cu ciocolata topita peretii cabanutelor. Pe fasia din mijloc se pune crema, apoi 3 bare, din nou crema, 2 bare, crema, o bara, crema si se pun marginile, presand usor sa se lipeasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu