6 db
tojás
1 csipetnyi só
12 dkg kristálycukor
12 dkg finomliszt
2 evőkanál holland kakaópor
2 evőkanál darált dió
1 kávéskanál sütőpor
12 dkg kristálycukor
12 dkg finomliszt
2 evőkanál holland kakaópor
2 evőkanál darált dió
1 kávéskanál sütőpor
6 evőkanál víz
- a krémhez:
5 dl
tejszín
5 evőkanál finomliszt
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
1 púpos evőkanál vaníliás cukor
5 evőkanál finomliszt
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
1 púpos evőkanál vaníliás cukor
- a mázhoz:
10 dkg ét tortabevonó csoki
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A 6 tojás fehérjéből kemény habot verünk az 1 csipetnyi sóval,
közben a cukrot, a tojás sárgáját, lisztet, és a kakaóport, 2 evőkanál darált
diót, 6 evőkanál vizet és az 1 kávéskanál sütőport is folyamatosan
hozzákeverjük.
A 30 x 22 cm-es tepsit oldalt kikenjük margarinnal, az
aljába sütőpapírt teszünk, és ráöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200
fokon 20 percig sütjük. (Tűpróba!)
Közben a tejszínt a liszttel sűrűre főzzük, és ha langyos, összekeverjük a
porcukorral, vaníliás cukorral kikevertvajjal, vagy margarinnal. Aztán a krémet
rákenjük a piskótára.
A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, a tűzről levéve az olajat
belekeverjük, és a krém tetejére simítjuk, mandula forgáccsal díszíthetjük.
Körülbelül 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Forró vizes késsel szeleteljük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu