6 tojás sárgája
6 dkg porcukor
1 dl étolaj
6 dkg finomliszt
fél csomag ( 6 g sütőpor)
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál darált dió
6 tojásfehérjéből 1 csipetnyi sóval felvert
Krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
12. dkg darált dió
2 evőkanál kakaópor
1-2 ostyalap
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral jó alaposan kikeverjük
robotgéppel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és belekeverjük. Végül az egy
csipetnyi sóval felvert 6 tojásfehérje habját fakanállal óvatosan a
masszába keverjük.
Egy 30-22 cm-es tepsi alját kivajazzuk,
sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.
(Tűpróba!)
Sütés után hagyjuk kicsit kihűlni, majd fordítsuk ki a tepsiből,
és szedjük le az aljáról a sütőpapírt.
Közben megcsináljuk a krémet: A margarint a porcukorral
habosra keverjük, majd félretesszük. A 0,5 dl tejben a 2 csomag vaníliás
pudingport sűrűre főzzük, és hagyjuk langyosra hűlni... Amikor kihűlt,
összekeverjük a margarinos krémmel, és alaposan összekeverjük.
Ezt a krémet elfelezzük. Az első felébe belekeverünk 12 dkg darált
diót. A másik felébe pedig 2 evőkanál kakaóport.
Összeállítása: Alulra kerül a kakaós piskóta. Erre
rákenjük a diós krémet, amit beborítunk ostyalappal. Az ostyalapokra 3 evőkanál
tejben elkevert 3 evőkanál rumot locsolunk. Arra rákenjük a kakaós
krémet, és elsimítjuk. Végül megszórjuk darált dióval.
Másnap szeletelhető!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu