vineri, 28 decembrie 2012

PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI SPUMA DE NESS


INGREDIENTE
·         Blat:
·         4 oua
·         8 linguri de zahar

·         2 linguri cafea lichida
·         2 linguri apa
·         8 linguri faina
·         2 linguri cacao
·         un varf cutit sare
·         Crema:
·         3 galbenusuri
·         4 linguri zahar
·         3 linguri faina
·         2 plicuri vanilie
·         1 fiola esenta de vanilie
·         400 ml lapte
·         1/2 pacher unt
·         Spuma:
·         3 albusuri
·         5 linguri zahar pudra
·         2-3 linguri cafea solubila

MOD DE PREPARARE

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, apa si cafeaua mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si cele 2 linguri de cacao.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (24/36 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.
Pentru crema se freaca galbenusurile cu zaharul apoi se amesteca cu faina si se adauga treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit.
Blatul il taiem in doua si ungem cu aceasta crema. Daca facem blatul intr-o forma mai mica putem taia in 3 si ungem cu doua straturi de crema.
Pentru spuma: mixam albusurile pana devin spuma, apoi adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. La final adaugam ness-ul si mixam aprox 3 minute.
Cu o lingura asezam spuma peste prajitura si nivelam cu un cutit.
Deasupra cernem putin ness.
Dam la frigider minim 2 ore inainte de a felia prajitura. 

Un comentariu: