INGREDIENTE
·
4 oua
·
8 linguri de zahar
·
2 linguri apa
·
8 linguri faina
·
2 linguri cacao
·
un varf cutit sare
·
Crema:
·
3 galbenusuri
·
4 linguri zahar
·
3 linguri faina
·
2 plicuri vanilie
·
1 fiola esenta de vanilie
·
400 ml lapte
·
1/2 pacher unt
·
Spuma:
·
3 albusuri
·
5 linguri zahar pudra
·
2-3 linguri cafea solubila
MOD DE PREPARARE
Mixam
albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva
minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, apa si cafeaua mixand dupa fiecare.
La final incorporam faina si cele 2 linguri de cacao.
Turnam
in tava tapetata cu hartie de copt (24/36 cm) si dam la cuptorul
preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute. Verificam cu o
scobitoare daca blatul e copt.
Pentru
crema se freaca galbenusurile cu zaharul apoi se amesteca cu faina si se adauga
treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa
si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Luam
de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine
in crema. Lasam la racit.
Blatul
il taiem in doua si ungem cu aceasta crema. Daca facem blatul intr-o forma mai
mica putem taia in 3 si ungem cu doua straturi de crema.
Pentru
spuma: mixam albusurile pana devin spuma, apoi adaugam zaharul mixand inca 2-3
minute. La final adaugam ness-ul si mixam aprox 3 minute.
Cu o
lingura asezam spuma peste prajitura si nivelam cu un cutit.
Deasupra
cernem putin ness.
Dam la
frigider minim 2 ore inainte de a felia prajitura.
Kerlek torold le mert ez az en receptem es az en kepem
RăspundețiȘtergere