iNGREDIENTE
Blat:
·
6 oua
·
180
g zahar
·
100
g faina
·
1
lingurita praf de copt
·
3
linguri ulei
·
3
linguri apa rece
Crema
de vanilie:
·
500
ml lapte
·
5
galbenusuri
·
5
linguri faina
·
5
linguri zahar
·
200
g unt (82 % grasime)
·
3
pliculete zahar vanilat
Spuma
de ness si caramel:
·
5
albusuri
·
8
linguri zahar(4 pt caramel ,4 pt spuma)
·
3
lingurite ness
·
ciocolata
rasa pentru decor
MOD DE PREPARARE RETETA
Pentru blat mixam albusurile bine cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingurita de
zahar,galbenusurile,apa rece,uleiul si faina amestecata cu praful de copt
cernute.
Tapetam o tava 35/25 cm cu folie/hartie de copt si bagam la
cuptor pentru 25 de min(testul scobitorii)
Pentru crema de vanilie punem
laptele la fiert,frecam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si laptele
fierbinte in fir subtire.Punem din nou pe foc mic amestecand continuu pana se
ingroasa ca o budinca.
Mixam untul spuma cu zaharul vanilat si adaugam treptat din
crema racita.
Punem crema de vanilie peste blat si dam la rece pana facem
spuma de ness.
Pentru spuma de ness mixam albusurile spuma cu un praf de sare
,adaugam treptat cele 4 linguri de zahar,nessul si mixam pana se topeste
zaharul.(cel putin 10 min)
Intre timp punem la caramelizat cele 4 linguri de zahar si
turnam cu mare atentie peste spuma amestecand continuu cu mixerul.
Scoatem prajitura de la rece si punem spuma de ness peste
ea.Decoram cu ciocolata rasa si dam din nou la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu