Hozzávalók:
Tészta: - 4 tojás
- 30 dkg porcukor
- 5 evőkanál víz
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krém: - 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál liszt
- 0,5 liter tej
Tojáshab: - 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
Díszítéshez színes tortadara vagy reszelt csokoládé ízlés szerint.
- 30 dkg porcukor
- 5 evőkanál víz
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krém: - 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál liszt
- 0,5 liter tej
Tojáshab: - 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
Díszítéshez színes tortadara vagy reszelt csokoládé ízlés szerint.
Tészta: 4 tojássárgáját, 30 dkg porcukorral, 5 evőkanál
vízzel habosra keverünk. Hozzáadjunk 10 dkg darált diót, 20 dkg lisztet, fél
sütőport és a 4 tojás felvert habját. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük
és megsütjük.
Krém: 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor. Ezt jól kikeverjük. 3 tojássárgájából, 2 evőkanál lisztből és 0,5 liter tejből sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük és a tésztára kenjük.
3 tojásfehérjéből, 15 dkg porcukorból gőz fölött kemény habot verünk és a krém tetejére kenjük, majd tortadarával vagy reszelt csokoládéval díszítjük.
Krém: 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor. Ezt jól kikeverjük. 3 tojássárgájából, 2 evőkanál lisztből és 0,5 liter tejből sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük és a tésztára kenjük.
3 tojásfehérjéből, 15 dkg porcukorból gőz fölött kemény habot verünk és a krém tetejére kenjük, majd tortadarával vagy reszelt csokoládéval díszítjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu