Hozzávalók:
Tészta:
Tészta:
- 5 tojás
- 5 ek víz
- 5 ek liszt
- 5 ek cukor
- 2 tk sütőpor
- 4-5 banán
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg savanykás lekvár a kenéshez
Krém:
- 7 dl tej
- 2 ek liszt
- 2 zacskó vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 4 ek porcukor
Tejszín:
- 4 ek kristálycukor
- 3 dl tej
- 2 zacskó tejszínhabpor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat alaposan elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd óvatosan beleforgatjuk a habhoz és végül óvatos, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
Amíg kihűl elkészítjük a krémet. Egy kevés tejben elkeverjük a pudingporokat és a lisztet is, majd felengedjük a többi tejjel és besűrítjük kis lángon. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudinghoz, ha az kihűlt.
A tejszínes réteghez a cukrot megpirítjuk egy serpenyőben, majd felengedjük a tejjel és addig keverjük, míg fel nem oldódik a karamell. Ha kihűlt hozzáadjuk a habporokat és kemény habbá verjük.
Én nem ezt a piskótát sütöm, 5 tojásból a hagyományos vizes piskótát.
A kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, majd egy kevés vaníliás krémmel. Erre rákarikázzuk a banánokat és végül befedjük a maradék krémmel. Tetejére jön a karamelles tejszínhab. Kakaóporral meghintjük és pár órára hűtőbe tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat alaposan elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd óvatosan beleforgatjuk a habhoz és végül óvatos, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
Amíg kihűl elkészítjük a krémet. Egy kevés tejben elkeverjük a pudingporokat és a lisztet is, majd felengedjük a többi tejjel és besűrítjük kis lángon. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudinghoz, ha az kihűlt.
A tejszínes réteghez a cukrot megpirítjuk egy serpenyőben, majd felengedjük a tejjel és addig keverjük, míg fel nem oldódik a karamell. Ha kihűlt hozzáadjuk a habporokat és kemény habbá verjük.
Én nem ezt a piskótát sütöm, 5 tojásból a hagyományos vizes piskótát.
A kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, majd egy kevés vaníliás krémmel. Erre rákarikázzuk a banánokat és végül befedjük a maradék krémmel. Tetejére jön a karamelles tejszínhab. Kakaóporral meghintjük és pár órára hűtőbe tesszük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu