2 tojás
10 dkg porcukor
2 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj
1 púpos evőkanál kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
1 csipetnyi só
Krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor
2 evőkanál őrölt kávépor
A krém közé:
kb. 30 db mézes süti ( vagy babapiskóta)
1 dl tej
0,5 dl rum
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikevertem robotgéppel. Csak a
tojásfehérjéket vertem fel az 1 csipetnyi sóval jó kemény habbá először, és
végül óvatosan kevertem a masszához.
Előmelegített sütőben 200 fokon 10 perc alatt most egy 24 x24
cm-es négyzetes kapcsos tortaformában sütöttem meg a piskótát. (Tűpróba!)
( Ezt a mennyiséget 26 cm-es kör alakú kapcsos tortaformában is
meg lehet sütni.)
Amikor kivettem a sütőből a piskótát, egy rácsra tettem kihűlni.
Közben elkészítettem a krémet: A 4 dl tejben sűrűre főztem a 2
csomag vanília ízű pudingport, és hagytam langyosra kihűlni. A 20 dkg margarint
alaposan kikevertem a 20 dkg porcukorral, majd összekevertem a langyos
pudingkrémmel, és belekevertem 2 evőkanál őrölt kávéport.
Összeállítása:
A kihűlt piskótát visszahelyezem a kapcsos tortaforma aljába.
Rákenem a krém harmadát. Ezután az 1 dl tej és a 0,5 dl rum keverékébe
beáztatott mézes süti formákat ráhelyezem. Újra krémet teszek rá, és erre
megint a beáztatott mézes süti formákat. Ha marad a rumos tejből, azt is
rálocsolom a mézesre. Majd a maradék krémmel lezárom. Végül az alábbi mázzal
leöntöm, és hideg helyre teszem 1 napra.
Máz: 10 dkg margarint egy lábosban felolvasztok, a tűzről levéve 3
evőkanál kakaóport belekeverek, és 1 evőkanál étolajat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu