INGREDIENTE
·
pentru foi cu miere de albine
·
600 g faina
·
100 g untura de porc( margarina)
·
100 g zahar pudra
·
2 linguri miere de albine
·
50 ml lapte
·
1 lingura bicarbonat de sodiu
·
zeama de lamaie
·
crema caramel
·
150 g zahar
·
350 ml lapte
·
3 galbenusuri
·
2-3 linguri amidon
·
200 g unt
MOD DE
PREPARARE
Faina se freaca cu untura, se adauga zaharul, mierea, laptele si
bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se framanta un aluat, se imparte in
patru. Se intind foile pe dosul tavii si se inteapa cu o furculita. Fundul
tavii se unge bine cu ulei si se presara cu faina, se coc foile timp de
7-10 minute la 180 grade. Cand sunt usor rumenite se scot din cuptor, foile
prea coapte nu se mai inmoaie.
Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu 250ml laptele rece. Se
fierbe la foc mic siropul pana se dizolva complet caramelul.Se da deoparte si
se lasa la racit. Galbenusurile se freaca cu amidonul si restul de lapte, se
amesteca cu siropul de caramel si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa
crema. Se lasa crema la racit apoi se mixeaza cu untul. Se umplu foile cu crema
si se aseaza o greutate deasupra prajiturii.
Se taie a doua zi cand foile s-au inmuiat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu