luni, 17 decembrie 2012

Fenséges szelet



Hozzávalók:

Tészta:
- 5 tojás, 3 evők. kávé +2 evők. víz, só, 
- 25 dkg porcukor, 18 dkg liszt, fél cs. sütőpor,
 - 1,5 evők. kakaó.


Krém:
- 3 dl tej, 3 evők. liszt, 1 cs. vaníliás cukor,
- 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor.

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztom, és a fehérjéket, egy csipet sóval berakom a hűtőbe. 
A sárgájákat a kávéval és a vízzel, meg a porcukorral, legalább 5 percig, habosra kavarom.
A lisztbe keverem a sütőport, és a kakaót, és ezt beleszitálom a sárgájás keverékhez. Az egészet összekavarom.
A 23x36 cm-es tepsimbe sütőpapírt teszek, és a sütőmet 175 fokra kapcsolom be.
Kiveszem a fehérjéket a hűtőből, és kemény habbá keverem, majd egy nagy lapát segítségével, óvatosan a lisztes masszámhoz keverem. 
Beleöntöm a tepsimbe, elegyengetem, és berakom sülni.
10 perc után, 160 fokra csökkentem a hőt, és 20-25 perc alatt megsütöm.
Közben a lisztbe keverem apránként a tejet, és csomómentesre kavarom. Belerakom a vaníliás cukrot, és sűrű péppé főzöm. Ha ez a pép kihűlt, akkor a margarinos porcukrot még belekeverem, és jól kihűtöm, az így kapott krémet.
Amikor a piskóta kihűlt, akkor (a tortavágommal), keresztben ketté vágom, és a krémmel megtöltöm.
A tetejére tortabevonót lehet olvasztani, és azzal bevonni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu