joi, 27 decembrie 2012

Fekete Rózsa




Tészta:
-60 dkg liszt
-10 dkg Ráma
-20 dkg porcukor
-1 tojás
-1 sütöpor
-1 tk szódapor
-pici só
-2 dl tej
Ezt az egészet összegyurjuk , és 6 felé osztjuk. Két lapot sütölapon akkorára sütünk mint amiben majd a rudakat sütjük.Kinyujtjuk eggyenként a többi tésztát is ,és megkenjük a  négy részre osztott mákos töltelékkel ami a következö:
-20 dkg darált mák
-25 dkg porcukor
-20 dkg liszt
- 1 sütöpor
-10 dkg olvasztott  Ráma
-2 dl langyos tej
-2-3 vaniliás cukor
-citromhéj
A lisztet elkeverjük a sütöporral ,  az olvasztott Rámával és a többi hozzávalóval, rákenjük a kinyujtott lapokra és feltekerjük mint a bejglit. Sütöpapirral bélelt tepszibe rakjuk a négy rudat,elömelegitett sütöben közepes lángon 25-30 percig sütjük amig picit kezd barnulni.
A rudakhoz legalább 25 cm szélesre kell nyujtani a tésztát, hogy minél több legyen rajta a tekerés.
Krém:
-1 l tejböl és 3 vanilia pudingból sürü pépet fözünk, 1 Rámát 25 dkg porcukorral kikeverünk,ha a puding kihült összekeverjük ,adunk még hozzá vanilia aromát.
1.Egy lapot leteszünk.
2.A krém felét rákenjük,
3.A kihült egybenött mákosrudakat rátesszük,
4.A krém másik felét rákenjük a mákosrudakra
5. Befedjük a másik lappal.
Jól lenyomtatjuk , hagyjuk összeérni egy éjszakát és bevonjuk csoki glazurral.
Kicsit bonyolultnak tünik de nem az. Legközelebb a krémbe csak egy fél margarint teszek mert azt egy kicsit soknak találtam és nem is kentem rá.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu