Ingrediente
Blat de
nuca:
9 lg zahar
150 gr nuca macinata
4 lg faina
1/2 plic praf de copt
Blat de
cocos:
6 albusuri
9 lg zahar
150 gr nuca de cocos
4 lg faina
1/2 plic praf de copt
1 lgt esenta de migdale
1 foaie Lica (napolitana adica :P)
Crema:
12 galbenusuri
12 lg zahar pudra
2 pliculete zahar vanilinat
1 lgt esenta de vanilie
300 gr unt
+ ciocolata rasa pentru ornat
Mod de
preparare reteta
Eu am folosit o tava mare de 30cm x 40cm cu hartie de copt.
Blaturile:Pentru
fiecare blat, batem bine albusurile cu zaharul, punem eventualele esente, apoi
inglobam amestecul de faina, nuca si praf de copt si turnam compozitia in tava
peste foaia de napolitana. Dam tava la cuptor la 180C pana cand blatul e rumenit pe
deasupra si nu mai lipeste.
Crema:Galbenusurile
se mixeaza bine cu zaharul pana se deschid la culoare si cresc in volum, apoi
se pun pe baie de aburi pana crema devine fiiina si se mai leaga putin. Dupa ce
o luam de pe foc punem zaharul vanilinat si esenta, apoi o lasam la racit.
Intre timp, mixam untul sa devina cremos. Cand crema a ajuns la temperatura
untului turnam cate o lingura de crema in unt pana se omogenizeaza.
Asamblare:
Punem 2/3 din crema intre foi, apoi restul pe deasupra si
ornam cu ciocolata rasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu