Hozzávalók:
7 tojás,
7 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaó,
1 tasak sütőpor,
1 tasak vaníliás cukor
7 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaó,
1 tasak sütőpor,
1 tasak vaníliás cukor
a krémhez:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
20 dkg reszelt étcsokoládé (vagy 2 evőkanál kakaópor),
25 dkg margarin,
50 dkg meggy
30 dkg porcukor,
20 dkg reszelt étcsokoládé (vagy 2 evőkanál kakaópor),
25 dkg margarin,
50 dkg meggy
Elkészítés: A hozzávalókból piskótalapot készítünk. Mikor kihűlt, hosszában kettévágjuk. (Tepsi mérettől függően. Én 29 x 37 cm-es tepsiben sütöttem, ezért nem vágtam ketté!)
Sütés:
előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 - 30 percig. (Légkeveréssel 180 fokon 20
perc.)
Gőz fölött a tojásokat a cukorral sűrűre főzzük, mikor a
krém kihűlt, hozzáadjuk a reszelt csokoládét (én 2 evőkanál Holland
kakaóport tettem bele) és a margarint. A piskótalapra rákenjük a krém felét,
rárakjuk a kimagozott meggyszemeket, majd a meggyszemekre rákenjük a megmaradt
krémet. Csoki mázzal vonjuk be.
Máz: 10 dkg margarint felolvasztani, a tűzről levéve 3 evőkanál
kakaóval elkeverni, 2 kávéskanál porcukrot, 1 kanál étolajat
belekeverünk! (A krém tetejére kell tenni!).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu