joi, 27 decembrie 2012

Zita szelet


Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 db tojássárgája
  • 6 ek porcukor
  • 6 ek víz
  • 2 ek. kakaópor
  • 15 dkg darált dió
  • 6 ek liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 6 db tojásfehérje kemény habja
Krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • rum mennyisége ízlés szerint
  • 35 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 ek liszt
  • 3 dl tej
A bevonáshoz:
  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 2 ek. olaj
Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vizet,a kakaóport,a darált diót,a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját.
A tészta masszát kétfelé vesszük.
25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.
Krém készítése:
A margarin a porcukorral, rummal kikeverjük.
Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport, lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzá adjuk, majd felfőzzük.
Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal.
Porcukorral is megszórhatjuk vagy csokival bevonjuk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu