Hozzávalók:
A
tésztához:
- 6 db tojássárgája
- 6 ek porcukor
- 6 ek víz
- 2 ek. kakaópor
- 15 dkg darált dió
- 6 ek liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 6 db tojásfehérje kemény habja
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- rum mennyisége ízlés szerint
- 35 dkg gesztenyemassza
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 3 dl tej
A
bevonáshoz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 ek. olaj
Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vizet,a kakaóport,a darált diót,a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját.
A tészta masszát kétfelé vesszük.
25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.
Krém készítése:
A margarin a porcukorral, rummal kikeverjük.
Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport, lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzá adjuk, majd felfőzzük.
Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal.
Porcukorral is megszórhatjuk vagy csokival bevonjuk.
A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vizet,a kakaóport,a darált diót,a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját.
A tészta masszát kétfelé vesszük.
25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.
Krém készítése:
A margarin a porcukorral, rummal kikeverjük.
Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport, lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzá adjuk, majd felfőzzük.
Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal.
Porcukorral is megszórhatjuk vagy csokival bevonjuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu