Hozzávalók:
Piskótához: 7 db tojás, 7 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor.
Előmelegített sütőben 30 x 22 cm-es sütőpapírral bélelt
tepsiben, 180 fokon 20 percig légkeveréssel megsütjük a piskótát.
Krémhez: 10 dkg mogyorókrém (Nutella), 5 dkg pirított ledarált
mogyoró, 3 evőkanál rum, 10 dkg porcukor, 5 dl Hulala ( vagy tejszín), 2
dkg étkezési zselatin.
Csoki máz: 20 dkg étcsokoládé, 3 evőkanál étolaj, 3
evőkanál tejszín.
Díszítéshez: pirított mogyorószemek.
Elkészítése:
A piskótalapot keresztben kettévágjuk. A mogyorókrémet a rummal és
a porcukorral kikeverjük. A
tejszínt keményre verjük. A mogyorókrémet a kemény tejszínhabbal fellazítjuk,
majd belevegyítjük a feloldott zselatint és a pirított mogyorót. A krémet
vastagon az alsó piskótalapra kenjük. Óvatosan ráfektetjük a felső lapot, majd dermedésig,
kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
A vízgőz felett megolvasztott csokoládéval, melybe 3 evőkanál
étolajat, és 3 evőkanál tejszínt keverünk a felső lapot megkenjük. Száradás
után a süteményt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. Majd a pirított
mogyorószemekkel díszítjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu