joi, 27 decembrie 2012

Konyakmeggyes suti


Hozzávalók:
Barna lapokhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 1 ek kakaó
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 5 dkg margarin (vaj)
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tej
Töltelékhez:
  • 1 üveg magozott meggy
  • 2 ek konyak vagy bonbonmeggy aroma
  • 10 dkg savoiardi babapiskóta
Krémhez:
  • 2 cs tejszínes vagy vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin (vaj)
Mázhoz:
  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 2 ek étolaj
·         Elkészítése:
·         A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk. A meggyet összekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és alaposan lecsepegtetjük. A pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingporral elkevert tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a szobahőmérsékletű margarinnal, vagy vajjal habosra keverjük.
A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.
Az alsó lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük, és ha hűlt, a sütire kenjük.
Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben, és másnap szeleteljük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu