Barna
lapokhoz:
Töltelékhez:
- 1 üveg magozott meggy
- 2 ek konyak vagy bonbonmeggy aroma
- 10 dkg savoiardi babapiskóta
Krémhez:
- 2 cs tejszínes vagy vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin (vaj)
Mázhoz:
- 10 dkg ét tortabevonó
- 2 ek étolaj
·
Elkészítése:
·
A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük,
kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk. A meggyet összekeverjük 2
ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és alaposan lecsepegtetjük. A pudingport
2 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a maradék tejet felforraljuk.
Hozzáöntjük a pudingporral elkevert tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre
főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, a
szobahőmérsékletű margarinnal, vagy vajjal habosra keverjük.
A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.
Az alsó lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük, és ha hűlt, a sütire kenjük.
Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben, és másnap szeleteljük.
A babapiskótát feldaraboljuk, majd a lecsepegtetett meggyel együtt belekeverjük a krémbe.
Az alsó lapot megkenjük a krémmel, befedjük a másik lappal, és csokimázzal vonjuk be. A mázhoz a csokit és az olajat összemelegítjük, és ha hűlt, a sütire kenjük.
Összeállítás után egy éjszakán át alufóliával lefedve hagyjuk a hűtőben, és másnap szeleteljük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu