Tésztához:
- 200 g finomliszt
- 120 g cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 200 g hideg vaj
- 1 egész tojás
Citromos krémhez:
- 2 citrom kifacsartleve
- 1 citrom reszelt héja
- 3 egész tojás
- 120 g cukor
- 2 ek. főzni valóvaníliás pudingpor
- 80 g vaj
Mákos krémhez:
- 200 g tehéntúró
- 150 g darált mák
- 120 g cukor
- 1 kis doboz tejföl (140 g)
- 1 egész tojás
- 1 ek. főzni való vaníliás pudingpor
- 1 tk. reszelt citromhéj
Elkészítés
1. A lisztet összekeverem asütőporral és a cukorral, majdelmorzsolom benne a hidegvajat. Hozzáadom a tojást is, ésgyors mozdulatokkal jólösszegyúrom. A tésztát egylisztezett nyújtódeszkán tepsiméretű téglalapra (30x22 cm)nyújtom, majd sütőpapírralbélelt tepsibe nyomkodom, ésvillával megszúrkálom a tetejét. Kb. 15 perc alatt elősütöm.2. A citromos réteghez a tojást,cukrot, citromlevet és a héjat, a pudingport vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett besűrítem. Ha elég sűrű már, leveszem a gőzről, és még melegen a vajat is elkeverembenne, majd félretszem hűlni.
3. A mákos krémhez először a túrót villával összetöröm, majd a többi hozzávalóval együtt egytálban alaposan összedolgozom. Az elősütött tésztát megkenem acitromos krémmel, a tetejére pedig rásimítom a mákos masszát.
4. 160 fokos sütőben kb. még 25-30 percig sütöm. Porcukorral meghintve, kockára vágva tálalom
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu