A recepteket gyujtogetem innen-onnan sajat magamnak és idonkent sutogetek is beloluk a kedvenceimet.
miercuri, 19 decembrie 2012
Savarine
Ingrediente
6 oua 5 ling de zahar 4 ling de faina si 2 de pezmet 2 ling de ulei o lingurita de praf de copt
Sirop de rom o cana de zahar (200 gr) doua cani de apa Acestea se vor paune la fiert pana cand apa scade
la jumate si siropul e putin grosut se pune 3 ling de estenta de rom ,se
amesteca si se va da la racit .
Intre timp facem blatul
batem albusurile spuma cu zaharul si pe urma vom
adauaga galebenusurile frecate cu uleiul+praful de copt stins cu lamaie
.Acum vom pune si faina si pezmetul lingura cu lingura si vom amestca
usor :)de jos in sus . Blatul obtinut il vom pune in forme si sa da la
cuptor pentru 20 -25 minte la 350 F.Pana se vor rumeni putin se lasa in
tava sa se raceasca Dupa ce sau racit le vom taia in doua(dar mai sus
putin de juate ca acelava fii capacelul) cu grija .Pe urma luam tot cate una si
o vom inbaia in siropul de rom si pe partea de jos vom unge cu gem de piersici
sau caise . Le vom aseza frumos pe un platoauu .Luam cat euna
si incepem sa o umplem cu frisca si cine doreste poate sa o orneze si deasupara
(eu am facut asa cami place friscaaaa :))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu