Hozzávalók
·
2 db tojás
2 pohár tejföl (házi tejföl esetén 2x2 dl, bolti esetén nagy tejföl)
15 dkg cukor
20 dkg liszt
10 dkg kakaó, vagy csoki reszelve
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor, vagy 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
2 pohár tejföl (házi tejföl esetén 2x2 dl, bolti esetén nagy tejföl)
15 dkg cukor
20 dkg liszt
10 dkg kakaó, vagy csoki reszelve
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor, vagy 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
Elkészítés
A belevalókat jól
kikeverjük,Ramával kikent és lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe,
formába öntjük, majd megsütjük. Ez egy nagyon hálás tészta, állagát tekintve
kb. mint a piskóta, csak kevésbé macerás, így aztán tehetünk rá csokimázat,
vagy langyosra hűlve rummal, aromával meglocsolva megforgathatjuk
kókuszreszelékben, de kettévágva mindenféle krémmel, lekvárral tölthetjük. A
tepsibe öntött masszára szórhatunk gyümölcsöt is, amit előtte édes morzsába megforgattunk,
hogy ne áztassa el a tésztát. Azért hívom meglepetés sütinek, mert bármi lehet
belőle, csak a fantázián múlik mi lesz a végeredmény. Ha télen készítem el a
sütit, fahéjat, gyömbért, szerecsendiót, vagy egy kiskanálnyi mézeskalács
fűszerkeveréket teszek hozzá. Tarkabarka változat: fél adag alapreceptet
készítek, mindössze a kakaóport, vagy csokit helyettesítem pudingporral, vagy
fehér csokival. Elkészítem az alapot, a barna tésztát a fenti mennyiségekkel,
tepsibe, vagy torta, kuglóf formába öntöm és a tetejére belecsurgatom a
féladagnyi pudingporos masszát, majd megsütöm. Így a puding színének megfelelő
tarkaságú tésztát kapok. A gyerekek nagyon szeretik.
Tippek
Mivel a pudingpor nem édes, javaslom megkóstolni mielőtt a barna
tésztára kerül, én még szoktam hozzátenni egy kis cukrot.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu